Beste (mede)bewoner van het Evenbroekveld,

Hier zijn we weer, jullie VZW van de KMO zone.

Na een voor iedereen lastige en niet normale situatie rond het corona virus, is het weer tijd om de draad op te pikken. Niet dat we hebben stilgezeten maar de situatie liet niet veel beweging toe.

Vooreerst wil ik graag namens de VZW alle nieuwkomers van harte welkom heten in onze KMO zone.

Bij deze stellen wij ons graag even voor:

Onze VZW vertegenwoordigt iedereen die in de KMO zone gevestigd is en bestaat uit een viertal gemotiveerde bestuurders die zich belangeloos inzetten om de samenhang en de verstandhouding onder de bewoners te optimaliseren. Tevens vormen wij een spreekbuis naar de gemeente en provincie en zitten we namens de KMO zone mee aan tafel bij discussies rond de thema’s alsfietssnelwegen, mobiliteit in en rond de steenweg, en maken we deel uit van de lokale raad van de economie om te zien wat en hoe we kunnen verbeteren aan de situatie van onze handelaren.

Dit is maar een greep uit de activiteiten die we doen. En inderdaad gebeuren die achter de schermen waardoor dit niet altijd duidelijk zichtbaar is naar iedereen. Zo konden we genieten van een subsidie van de provincie na het indienen van een lijvig dossier en heel wat paperrassen werk. Daarmee konden we onze zone beveiligen met camera’s, werd een openbaar AED toestel aangekocht (hangt centraal aan nr 9 bij Cobra technology) en konden we in samenspraak met de gemeente een bord plaatsen bij het binnenrijden van de zone om onze leveranciers makkelijker wegwijs te maken. We hebben een website gemaakt (www.evenbroekveld.be) waar de leden via hun logo hun eigen website aan linken. Dit zorgt voor meer bereik en bekendmaking. Ook een buur zoeken wordt veel eenvoudiger.

Een VZW heeft natuurlijk ook verplichtingen. Zo vormt zij een juridische entiteit die kan optreden bij geschillen. Ook moeten we een boekhouding voeren. Om al deze kosten te betalen vragen we een kleine bijdrage. Dit zijn deelnames in de kosten.

Bij aanvang van een nieuw jaar worden jullie uitgenodigd op een Algemene Vergadering waar de rekeningen worden voorgelegd, waar we nieuwe initiatieven aankondigen maar waar jullie uiteraard jullie input en problemen kunnen meedelen. Maar de bedoeling is nu ook van regelmatig een nieuwsbrief te maken om jullie op de hoogte te houden van zaken waar we mee bezig zijn.

Met de rest van de bijdragen doen we ook af en toe een ludieke actie zoals op een zwoele zomerdag eens een ijsje aanbieden of op een koude winterdag een heerlijke tas soep om onze medewerkers wat aan te moedigen. Ook onderhandelen we in ieders belang met andere leveranciers om betere prijzen of bediening te bekomen. Zo proberen we de ijskar in de zomer langs onze zone te laten passeren, proberen we een groepsaankoop rond groenwerking en ramen wassen te bekomen, enz….

Hot item nu is de mobiliteit . Iedereen heeft het moeilijk om tijdens de spits op of af de Oudenaardsesteenweg te geraken. Daarvoor zit een delegatie van onze bedrijven mee rond de tafel om dit aan te pakken; Binnenkort komt de nieuwe KMO zone in gebruik : EXIT 18 en dat gaat weer extra verkeer leveren op de steenweg. Daarom proberen wij deze nieuwe bedrijven ook in te lijven bij onze VZW. Zo spreken we in ieders belang.

Verder zijn we in gesprek om een oplossing te bieden aan de nakende problematiek van de elektrische bedrijfswagens! Kopen we gezamenlijke laadpalen, zoeken we een leverancier om een samen aankoop te doen?… allemaal lopende projecten waar we in naam van iedereen een gesprekspartner zijn.

Ook organiseren we regelmatig bedrijfsbezoeken om onze buren beter te leren kennen. We laten deze doorgaan over de middag en het duurt nooit langer dan een uurtje. Als jij graag je bedrijf eens voorstelt, laat het ons weten, wij zorgen voor de uitnodigingen.

Dus er beweegt genoeg. Het enige wat we vragen is een kleine bijdrage om deze werkingskosten te realiseren. Het geld is ieder jaar op, zodat we geen aparte rekeningen of spaargelden opbouwen. Iedereen heeft te allen tijde recht op inzage in deze rekeningen. We zijn indertijd overeengekomen dat iedereen deel uitmaakt van de VZW en dus de bijdrage verschuldigd is. We houden deze daarom ook bewust laag. De grote van het bedrag hangt af van het aantal tewerkgestelde medewerkers. (meer of minder dan 10)

Ik herhaal dat de VZW gedragen wordt door vrijwilligers die net als jullie geen tijd hebben, maar toch graag moeite doen om een vijftal keer per werkjaar samen te komen en dingen te organiseren. Iedereen is welkom om mee te werken of eens te helpen. Maar we voelen dat de motivatie of overtuiging van zo een VZW interesse verliest bij de bewoners. Daarom vragen we bij deze om je mening te kennen te geven:

BEN JE OVERTUIGD DAT WE EEN VZW NODIG HEBBEN IN DE KMO ZONE? (En zo ja, ben je dus bereid een kleine bijdrage te storten als werkingskost?)

JA Neen

Is je antwoord JA, stuur dat gewoon even naar info@evenbroekveld.be Indien je niets stuurt, gaan we ervan uit dat je niet geïnteresseerd bent.

Wanneer we merken aan de respons dat er geen draagvlak meer is, zullen we tegen het eind van het jaar de VZW ontbinden.

Weet dat we dan geen juridische entiteit meer zijn en dat bij problemen ieder voor zich en elk bedrijf individueel zal moeten optreden.

page2image46369792 page2image46372288

Voor de volledigheid geven we de coördinaten van het bestuur mee:

Voorzitter Hans Rottiers Cobra Technology Secretaris Jo Loy Incluyo Penningmeester/boekhouder Bart Van Nieuwenhuyse Evy Van Ransbeeck Brands & safety

hans@cobra-technology.be

info@evenbroekveld.be

bart.van.nieuwenhuyse@gmail.com evyvanransbeeck@brandsandsafety.be

page3image46289600

Alle vragen opmerkingen, suggesties,… zijn bij een van deze personen welkom!

Hartelijk dank voor je tijd en medewerking en we kijken uit naar je mening! Met collegiale groet

Hans Rottiers voorzitter

Ex-Evenbroeker start “Craft Queens”.

Craft Queens, zo heet het nieuwe creatief atelier voor kinderen, jongeren én volwassenen in du Parc in Aalst.
Sylvie Van Den Bossche gaat er aan de slag met haar naaimachine en zal er lessenreeksen en workshops organiseren.
Het historische fabrieksgebouw is sinds vorig jaar de nieuwe thuishaven voor jeugd, families en sporters. In de textielfabriek waar ooit panty’s, kousen en sokken werden gemaakt, is momenteel al een binnenspeeltuin, fitnesscentrum en sporthal gevestigd en opent later ook nog een polyvalente zaal en indoor trampolinepark. Vanaf september kunnen ook creatievelingen er terecht: dan opent Craft Queens er een creatief atelier voor kinderen, jongeren én volwassenen.